Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Αφιέρωμα στα πιο χνουδιάρικα σκυλάκια Maltese Dog!

Μαλτέζ - Maltese Dog

Η αρχαιότερη καταγραφή αυτής της φυλής βρέθηκε σε ένα ελληνικό αμφορέα στην ετρουσκική πόλη του Vulci , στην οποία Μάλτας-σαν σκύλος απεικονίζεται μαζί με τη λέξη Μελιταίε. Οι αρχαιολόγοι σήμερα θεωρούν οτι ο αρχαίος αθηναϊκός αμφορέας χρονολογείται γύρω στο 500 π.Χ. Αναφορές στο σκυλί μπορεί

επίσης να βρείτεί στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή λογοτεχνία. Σήμερα θεωρείται σκυλί της Μάλτας και για αυτό ονομάζεται Μαλτέζ. Ο Αριστοτέλης ήταν ο πρώτος που ανέφερε το όνομα του Melitaei Catelli , όταν συνέκρινε το σκυλί με ένα μάστιφ , γύρω στο 370 π.Χ. Τα μαλτέζ έχουν ελαφρώς στρογγυλεμένο κρανίο, ένα μαύρο κουμπί γιά μύτη και σοκολατένια μάτια. Το σώμα του είναι συμπαγές με το μήκος ίσο με το ύψος. Τα αυτιά σε πτώση και μακριά μαλλιά, τα δε μάτια περιβάλλονται από πιο σκούρα απόχρωση του δέρματος, που ονομάζεται "φωτοστέφανο" και δίνει στα Μαλτεζάκια εκφραστικό βλέμμα Όταν δεν τα βλέπει ο ήλιος πολύ αυτά τα σκυλιά, το χρώμα της μύτη τους μπορεί να εξασθενίσει και να γίνουν ροζ ή ανοιχτό καφέ χρώμα. Αυτό αναφέρεται συχνά ως "μύτη το χειμώνα" και πολλές φορές θα γίνει μαύρο και πάλι με αυξημένη έκθεση στον ήλιο.
Είναι χαρούμενο, έξυπνο, πιστό και υπάκουο σκυλί, αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια.


Ιατρικά:

Προδιάθεση για εγκαύματα από έκθεση στον ήλιο, προβλήματα στο δέρμα, στο αναπνευστικό, στα μάτια και στα δόντια και στο μηροκνήμιο. Ορισμένα μπορεί να είναι δύσκολο να ταϊστούν λόγω αδύναμης πέψης. Μπορεί να κρυολογήσουν εύκολα.






Μέγεθος :
μικρά

Περιποίηση:
αρκετή

Χρησιμότητα:
συντροφιά

Εκπαίδευση:
ελάχιστη

Ιατρικά:
πολυ λίγα

Περιβάλλον:
Μόνο μέσα στο σπίτι

Ιδιοσυγκρασία:
Αξιόπιστος
Γοητευτικός
Έξυπνος

Βάρος αρσενικό: 3Kg μέχρι 6Kg

Βάρος θηλυκό: 3Kg μέχρι 5Kg

Ύψος αρσενικό: 19 cm μέχρι 22 cm

Ύψος θηλυκό: 13 cm μέχρι 19 cm

Διάρκεια ζωής: 13 χρόνια μέχρι 18 χρόνια

Σας άρεσε η ανάρτηση; Αν ναι κάντε share:

και like στη σελίδα μας στο facebook:






Σχετικά Θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου