Κοτόπουλο κατζουν (Cajun) με πουρέ και σαλάτα καλαμπόκι
Υλικά
Για 4 μερίδες
Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου γύρω στα 150 γρ. το καθένα
1 1/2 κουταλάκι αλεσμένο μπαχαρικό κατζούν (spicy cajun seasoning)
15 γρ.πολέντα, αλεύρι απο καλαμπόκι (polenta)
1 κουταλάκι αλάτι
15 ml ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα με καλαμπόκι
400 γρ. καλαμπόκι που έχει ξεπαγώσει
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 καυτές, κόκκινες πιπεριές χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες
½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 κουταλάκια ξύσμα φλούδας λεμονιού
40 ml χυμό λεμονιού
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι αλάτι
Για τον πουρέ
800 γρ. πατάτες
50 ml γάλα
2 κουταλιές σοσ σουίτ τσίλι (sweet chilly sauce)
½ κουταλάκι αλάτι
Για το γαρνίρισμα
25 γρ. τυρί φέτα σπασμένη με το πιρούνι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κολίανδρο
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησήματος: 20'
Θερμίδες ανά μερίδα: 560
Εκτέλεση
1. Πρώτα φτιάχνουμε τη σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαζί σε ένα μπολ.
2. Για τον πουρέ, ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων, με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά ώστε να μπορούμε να τις χειριστούμε, τις καθαρίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Τις λιώνουμε με το εργαλείο που φτιάχνουμε τον πουρέ και τις ανακατεύουμε με το γάλα, το sweet chilly sauce και το αλάτι. Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να τον χρειαστούμε.
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το cajun spice, την polenta και το αλάτι. Με το μείγμα αυτό τρίβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Τηγανίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για τρία λεπτά την κάθε πλευρά, κλείνοντας κατά διαστήματα το τηγάνι με το κάλυμμά του για να ψηθεί το κοτόπουλο και στο εσωτερικό του.
4. Για να σερβίρουμε, απλώνουμε τον πουρέ πάνω σε ένα μεγάλο σανίδι, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα κοτόπουλου και γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο. Σερβίρουμε με τη φέτα, το sweet chilly sauce και τη σαλάτα με καλαμπόκι.
Καλή σας όρεξη!
Σας άρεσε η ανάρτηση; Αν ναι κάντε share:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου